Ukrajnai háború

Egy szakközépiskolát és kollégiumot ért orosz dróncsapás, három ember meghalt

A helyszínen tűz ütött ki, amely 300 négyzetméteren pusztított.

2023.03.22 10:13MTI

Hárman meghaltak és heten megsérültek Kijev megyében orosz dróncsapásokban éjszaka - közölték ukrán tisztségviselők szerda reggel.

A kijevi katonai igazgatás Telegram-csatornáján azt írta, hogy károk keletkeztek egy civil létesítményben, és a helyszínen mentőcsapatok dolgoznak.

Eközben a mentőcsapatok arról számoltak be, hogy egy szakközépiskolát és kollégiumot ért találat, amelyben hárman meghaltak és ketten megsérültek. Egy embert sikerült megmenteni, és vélhetően négyen rekedtek az épület romjai alatt.

A támadás a Kijevtől mintegy nyolcvan kilométerre délre, a Dnyeper partján fekvő Rzsiscsivben történt. Az iskola épületében a közzétett fotók alapján jelentős károk keletkeztek. A helyszínen tűz ütött ki, amely 300 négyzetméteren pusztított. A lángokat reggelre sikerült megfékezni.

Az ukrán hadsereg közölte, hogy huszonegy iráni gyártmányú Sahíd harci drónt észleltek Ukrajna fölött éjszaka, amelyekből tizenhatot lelőttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.