Háború

Putyin letesztelte az Mi-171A2 helikoptert - videó

A Mi-171A2 egy nagyteljesítményű, többcélú helikopter, amelyet a Russian Helicopters Holding fejlesztett ki.

2023.03.16 15:00ma.hu

A hét elején Putyin ellátogatott a Burját Köztársaságban található Ulan-Ude repülőgépgyárba, és megbeszélést tartott az orosz távol-keleti városok fejlesztéséről.

Az orosz elnök kedden egy Mi-171A2-es helikopter pilótáinak szánt szimulátort tesztelt egy repülőgépgyárban tett látogatása során. A Mi-171A2 egy nehéz, többcélú helikopter, amelyet a Russian Helicopters Holding fejlesztett ki.

A felvételeken látható, ahogy Putyin a pilótaülésben ülve felszállt és átrepült a város felett, majd sikeresen leszállt. Ekkor a multimédiás képernyőn a kép az elnök mozdulatainak függvényében változott. Putyin egy oktatóval együtt végezte virtuális repülését.

Az orosz elnök különböző napszakokban tesztelte a helikopter irányítási módjait, és több manővert is végrehajtott.

Az üzemben tett látogatása során Putyin jelentős hangsúlyt fektetett Oroszország gazdasági szuverenitására az Egyesült Államok vezette kemény nyugati szankciók közepette, amelyeket Moszkva ellen hoztak az ukrajnai háború miatt.

"Oroszország idén nagyon fontos fejlődési szakaszon lépett át, talán ez az utóbbi év legfontosabb eredménye: megerősítettük gazdasági szuverenitásunkat. Végül is, mire számított az ellenségünk? Hogy két-három hét vagy egy hónap alatt összeomlunk - erre számítottak" - hangsúlyozta Putyin.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.