Ukrajnai háború

A horvát elnök hitetlenkedve és félelemmel követi az ukrán háború fejleményeit

A háború árát a "szerencsétlen nép" fizeti meg, nem "holmi New York-i hipszterek vagy gazdag oroszok".

2023.02.22 19:38MTI

Zoran Milanovic horvát elnök szerdán újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy "hitetlenkedve és félelemmel" követi az ukrán háborút, amelynek árát a "szerencsétlen nép" fizeti meg, nem "holmi New York-i hipszterek vagy gazdag oroszok".

"Az első naptól fogva rémülettel és félelemmel kommentálom az eseményeket" - fogalmazott.

Rámutatott: pénteken lesz egy éve, hogy Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen.

"Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez megtörténik, és hogy ebbe az irányba halad" - mondta az elnök, hozzátéve: már egy éve arról beszél, hogy ki a felelős ezért a konfliktusért, és kinek mit kellett volna tennie, de többé nem teszi.

"Aki gondolkodik, az megértette, aki nem, az továbbra is ismételni fogja azokat a mantrákat, amelyeket a Daily Telegraphból, vagy a CIA, illetve a KGB tájékoztatóiból másolt ki" - húzta alá.

Kiemelte: ő egy kis ország elnöke, aki bár nem közvetlenül, de valamilyen módon megpróbált fellépni az ellen, ami most folyik, mert "rettenetesen veszélyes és ellenőrizetlen".

"Egyesek Európában az érzelmek és a gyűlölet teljes töltetével közelítik meg az ukrajnai konfliktust" - fogalmazott.

Végezetül megismételte korábbi nyilatkozatát, hogy az ukrajnai konfliktus "amerikai és orosz háború", és végül Washington és Moszkva között születik megállapodás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.