Tragédia

Folyosón felejtették a kórházban - meghalt

A 31 éves Tamara Davist mellkasi fertőzéssel szállították kórházba Brightonban, miután otthon vért kezdett köhögni. Nővére szerint 12 órát töltött a sürgősségi folyosón, mielőtt az intenzív osztályon meghalt.

2023.01.31 13:10ma.hu

Egy 31 éves nő meghalt, miután 12 órán át egy kórházi sürgősségi folyosón hagyták - állítja a családja.

Tamara Davis-t élettársa súlyos mellkasi fertőzéssel vitte kórházba Brightonban, miután otthon vért kezdett köhögni.

Előtte ötször próbálta kihívni a mentőket, de végül feladta, ekkor döntött úgy, hogy beviszi a nőt.

Tamara családja szerint először a sürgősségi osztályon egy vizsgálóban kezelték, majd az ágyát kitolták a folyosóra, miközben ő hasmenéssel a WC-n ült.

Testvére, a 24 éves Miya Davis azt állítja, hogy Tamarát 12 órán át hagyták a folyosón, mielőtt felvették az intenzív osztályra, ahol lélegeztetőgépre kapcsolták.

Tamara állapota azonban tovább romlott, és január 13-án vérmérgezés és többszörös szervi elégtelenség következtében meghalt.

Miya szerint nővére halála megelőzhető lett volna, ha megfelelő ellátásban részesül a sürgősségi osztályon, és bírálta a kórházat a vele való bánásmód miatt.

Miya így nyilatkozott: "Soha nem éreztem még úgy, hogy megszakad a szívem, mint amikor megtudtam, hogy a nővérem nem fog felépülni.

"A tudat, hogy a halála megelőzhető lett volna, ha megkapta volna a szükséges ellátást és figyelmet a sürgősségin, még fájdalmasabbá teszi ezt a szívfájdalmat.

"Annyira szörnyű volt, különösen, amikor azt mondta, hogy nehezen kap levegőt, és sok vért köhögött fel, de senki sem vett tudomást róla."

A Brighton és Hove-i Hollingdeanből származó Tamarát január 10-én vették fel a brightoni Royal Sussex Megyei Kórházba.

Miya elmondta, hogy miközben a nővére a folyosón volt, megkért egy nővért, hogy cserélje ki az ágyneműt, mivel az szennyezett volt. Ekkor átadtak neki egy lepedőt, és azt mondták neki, hogy cserélje ki ő maga.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.