Háború

Dróntámadás érte Iránt - videó

Drónok támadtak katonai létesítményt az iráni Iszfahánban a jelentések szerint.

2023.01.29 09:23ma.hu

Iránt dróntámadás érte - jelentette be vasárnap a védelmi minisztérium. Az egyik eszközt egy légvédelmi rendszer lelőtte, míg a másik kettő "védelmi csapdába esett és felrobbant".

"A sikertelen támadás nem követelt emberéletet, és kisebb károkat okozott" - állt a minisztérium közleményében, amelyet az IRNA állami médium idézett.

"A támadás nem érintette létesítményeinket és küldetésünket... és az ilyen vakmerő intézkedések nem lesznek hatással az ország előrehaladásának folytatására" - tette hozzá, anélkül, hogy részleteket közölt volna arról, hogy Teherán kit tart felelősnek a támadásért.

Iszfahán tartomány kormányzóhelyettese a hadsereg közleménye előtt arról számolt be, hogy a robbanás "a védelmi minisztérium egyik központjában" történt. A helyi hatóságok közölték, hogy senki sem sérült meg.

Korábban az iráni közösségi média országszerte hangos robbanásokról számolt be.

A hír a Teherán nukleáris programja miatt Izraellel szemben megnövekedett feszültségek közepette érkezett. Irán tagadja azokat az izraeli vádakat, amelyek szerint atomfegyverek kifejlesztését tervezi. Bár több közel-keleti médium is arról számolt be, hogy Izrael katonai műveletet indított Irán ellen, az izraeli kormány és hadsereg még nem adott ki hivatalos nyilatkozatot.

Január 28-án Északnyugat-Iránban is robbanás történt egy olajkitermelő üzemben a kelet-azerbajdzsáni tartománybeli Azarshahr városában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.