Háború

Milyen országok szállítanak tankokat Ukrajnának?

A tankok nem azért vannak, hogy "díszszemléken vonuljanak fel", hanem azért gyártják őket, hogy "a szabadság, a szuverenitás védelmében harcoljanak".

2023.01.27 03:30ma.hu

Míg az Egyesült Államok és szövetségesei az orosz katonai hadművelet megindítása óta fegyverek és lőszerek tonnáit szállították a kijevi rezsimnek, addig a nyugati hatalmak eddig tartózkodtak attól, hogy harckocsikat biztosítsanak Ukrajnának - egészen mostanáig.

Berlin és London már bejelentette, hogy Leopard 2 és Challenger harckocsikat kíván Kijevnek küldeni, és úgy tűnik, hogy több más ország is kész követni a példáját, és olyan harckocsikat szállítani, mint amilyeneket a NATO is bevetett.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.