Románia

'Egyedül van egy sötét cellában, nincs más barátja az éjszakában a tetveken, csótányokon, és poloskákon kívül'

Ez az üzenet jelent meg Andrew Tate közösségi oldalán.

2023.01.25 18:25MTI

Nem tett hivatalos panaszt fogva tartása körülményeire a Romániában december vége óta előzetes letartóztatásban lévő Andrew Tate brit-amerikai állampolgárságú influenszer, a rendőrségi fogdában a fertőtlenítést és a rovarirtást pedig rendszeresen elvégzi egy erre szakosodott szolgáltató - közölte szerdán a bukaresti rendőrségség.

A román főváros rendőrségének sajtóirodája arra reagált, hogy a csaknem ötmillió Twitter-követővel rendelkező, emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal és bűnszövetkezet működtetésével gyanúsított Tate közösségi oldalán kedden újabb bejegyzés jelent meg, amelyben a szerző egyebek mellett azt ecseteli, hogy egyedül van egy sötét cellában, nincs más barátja az éjszakában a tetveken, csótányokon, és poloskákon kívül, de hiába akarnak gyűlöletet szítani szívében, őt nem lehet megtörni, a hatóságokkal szembeni tisztelettudó viselkedéssel lázad igazságtalan bebörtönzése ellen.

A rendőrségi közlemény másfelől leszögezi, hogy az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak számára nem biztosítanak telefonhasználatot, vagy más internethozzáférést, és rendszeresen ellenőzik, hogy a fogda lakói nem jutottak-e hozzá tiltott eszközökhöz.

Bár a rendőrségi közlemény megkérdőjelezi a Twitteren megjelent bejegyzés eredetiségét, Andrew Tate - és vele együtt előzetes letartóztatásba helyezett fivére, Tristan Tate - szerdán néhány másodperc erejéig személyesen is üzenhetett követőinek, amikor a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) székhelyére szállították őket, hogy jelen legyenek a lefoglalt telefonjaikon, és számítástechnikai eszközeiken tárolt adatok átvizsgálásánál.

Andrew Tate azt kiabálta a DIICOT előtt várakozó újságíróknak, hogy a hatóságoknak semmilyen bizonyítéka nincs ellene, testvére pedig azt állította, hogy a pénzéért vetették börtönbe, a rendőrök "az autóit és a pénzét akarják ellopni". Nyolc óra elmúltával szállították vissza őket a fogdába, akkor azt üzenték híveiknek: "ne gazdagodjanak meg Romániában".

A bukaresti törvényszék pénteken újabb 30 napra meghosszabbította a Tate-fivérek és két feltétezett bűntársuk előzetes letartóztatását. A DIICOT azzal gyanúsítja őket, hogy fiatal lányokat szexuális tartalmú videók készítésére kényszerítettek. A videókat feltöltötték az internetre, amiből a testvérpárnak jelentős bevétele származott. A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket állításuk szerint Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva.

A Tate-fivérek küzdősportot űztek, kickboxversenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet videóikkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és a nőkön gúnyolódó tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a platformokról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.