Erőszak

Több embert meglőttek egy kaliforniai ünnepségen - videó

Tömegek gyűltek össze a kínai holdújév alkalmából a Los Angelestől keletre fekvő Monterey Parkban.

2023.01.22 11:00ma.hu

Tömeges lövöldözés történt a kaliforniai Monterey Parkban szombat este a holdújévi ünnepségek alatt. Bár a rendőrség még nem közölt részleteket az áldozatokról, médiajelentések szerint legalább 10 halott és 16 sebesült van.

A helyi média szerint az incidens este fél 11 után történt. A rendőrséget azután hívták ki, hogy bejelentést kaptak egy éppen zajló lövöldözőről a Los Angeles keleti részén található 122 West Garvey Avenue közelében. A hatóságok egyelőre nem közölték a halottak és sebesültek pontos számát.

A közösségi médiában közzétett videókon látható, ahogy az elsősegélynyújtók a helyszínre sietnek, valamint ahogy több embert kórházba visznek.

Nem volt azonnal világos, hogy a lövöldözőt őrizetbe vette-e a rendőrség, vagy még mindig szabadlábon van.

Az egyik helyi üzlettulajdonos a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy a lövések eldördülése után három ember rohant be az éttermébe, és azt mondták neki, hogy zárja be az ajtókat. Azt mondták, hogy a gyanúsított egy férfi volt, akinél automata fegyvernek látszó tárgy volt.

A tragédia akkor történt, amikor délután több tízezer ember gyűlt össze a kínai újév alkalmából rendezett kétnapos fesztiválra.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.