Vietnám

Kiemelték a betoncsőbe zuhant vietnámi kisfiú holttestét

Három héttel a tragikus baleset után.

2023.01.20 11:11MTI

Három héttel a halálos kimenetelű baleset után tudták kiszabadítani a 35 méter hosszú, földbe süllyesztett betoncsőbe esett vietnámi kisfiú testét a helyi hatóságok.

A tízéves Nam Vietnám déli részén, egy hídépítkezésen esett bele a csőbe még december 31-én. A fiú három társával együtt fémhulladékot keresett az építkezésen. Életéért napokig küzdöttek a mentőcsapatok, de a csövet számos erőfeszítés ellenére sem sikerült kiemelni, és végül egy acélcsövet süllyesztettek köré, hogy hozzáférjenek.

A vietnami VnExpress újság arról számolt be, hogy a mentők végül pénteken emelték ki a gyerek holttestét, amelyt átadtak a szüleinek. Két ember oxigénmaszkban 24 méter mélyre leereszkedve egy speciális eszközt használva emelte ki a testet.

Az ügyben végzett halottkémi vizsgálat megállapította, hogy a gyermek halálát az esés következtében elszenvedett súlyos sérülések okozták. Azt továbbra sem értik, hogyan tudott egy 25 centiméter átmérőjű betoncsőbe belezuhanni. A gyermek csak az esés utáni tíz percben adott magáról életjelet. A baleset körülményeinek feltárása tovább folytatódik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.