Ukrajnai háború

Moszkva 31 új-zélandi állampolgárnak tiltotta meg az oroszországi beutazást

A moszkvai diplomáciai tárca szerint az érintettek rész vettek az oroszellenes irányvonal és a kijevi rezsim támogatásában.

2023.01.19 23:30MTI

Oroszország válaszintézkedésként újabb 31 új-zélandi kormánytisztviselő és újságíró számára határozatlan időre megtiltotta a belépést az országba - közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium.

"Válaszul az új-zélandi kormány által orosz magán- és jogi személyek ellen a kollektív Nyugat oroszellenes kampányának részeként bevezetett legújabb szankciókra, a belépés hazánkba további 31 új-zélandi személy -kormánytisztviselő, újságíró és közszereplő - előtt zárul le meghatározatlan időre".

A moszkvai diplomáciai tárca szerint az érintettek rész vettek az oroszellenes irányvonal és a kijevi rezsim támogatásában.

A listán mások mellett Ron Stanley Mark szerepel, aki 2017-2022 között Új-Zéland védelmi minisztere volt.

Az orosz külügyminisztérium kilátásba helyezte: tekintettel arra, hogy Wellington nem szándékozik feladni oroszellenes kurzusát, és újabb szankciós intézkedéseket szorgalmaz, az orosz stoplista aktualizálása folytatódik majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.