Háború

Az orosz védelmi miniszter ellenőrizte a frontcsapatokat

Szergej Sojgu helikopterrel repült át az orosz előretolt állások felett, és beszélt a parancsnokokkal és a csapatokkal - közölte a minisztérium.

2022.12.18 10:22ma.hu

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter meglátogatta a Moszkva ukrajnai "katonai műveletében" részt vevő erőket - közölte vasárnap a védelmi minisztérium.

A déli katonai körzetben lévő csapatok ellenőrzése során Sojgu helikopterrel átrepült a terület felett, és megvizsgálta az orosz hadsereg előretolt állásait - áll a minisztérium közleményében.

Beszélt a frontvonalban lévő csapatokkal, és "köszönetet mondott nekik a harci feladataik példás végrehajtásáért" - derült ki.

A harci parancsnokságon Sojgu meghallgatta a parancsnokok jelentéseit a szárazföldi katonai helyzetről. E megbeszélések során a miniszter különös figyelmet fordított a csapatok átfogó ellátásának megszervezésére, a terepen biztosított elhelyezésre, valamint az egészségügyi és hátországi egységek működésére - olvasható a közleményben.

A minisztérium nem közölte, hogy a látogatásra pontosan mikor és hol került sor, de közzétett egy videót, amelyen Sojgu helikopteres átrepülése látható, és amely az orosz csapatok által felállított egyes erődítmények légi felvételét mutatja.

Pénteken Sojgu az ország számos vezető katonai tisztségviselője között volt, akik találkozót tartottak Vlagyimir Putyinnal. A miniszter - Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel és Szergej Szurovikin orosz haderőparancsnokkal együtt - tájékoztatta az elnököt a szomszédos országban zajló hadjáratban elért eredményekről.

A találkozót Putyin múlt heti figyelmeztetése követte, miszerint az ukrajnai katonai művelet "hosszadalmas folyamat lehet". Az államfő azonban rámutatott, hogy Moszkva már több jelentős győzelmet is elért a hadjáratban, utalva a Donyecki és Luhnaszki Népköztársaságokra, valamint Zaporizzsjai és Herszon régióra, amelyek ősszel népszavazások eredményeként Oroszország részévé váltak. Ukrajna és nyugati támogatói ezeket a szavazásokat illegitimnek ítélték.

Putyin ragaszkodott ahhoz, hogy Oroszországnak nem volt más választása, mint hogy február végén Ukrajnába küldje erőit, mivel a donbászi köztársaságoknak védelemre volt szükségük Kijevtől. Azt is elmondta, hogy a jelenlegi konfliktus valójában 2014-ben kezdődött, amikor az Egyesült Államok támogatott egy nacionalista puccsot, és megbuktatta Ukrajna demokratikusan megválasztott elnökét, Viktor Janukovicsot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.