Háború

Tűzvész pusztított Moszkva külvárosában egy nagy bevásárlóközpontban - videó

Egy barkácsáruházban kora reggel keletkezett tűz hatalmas robbanást okozott és az egész épületet feldúlta.

2022.12.09 15:04ma.hu

Legalább egy ember meghalt pénteken egy Moszkva melletti bevásárlóközpontban keletkezett nagy tűzben - közölte a tűzoltóság egyik vezető tisztségviselője. A pokoli tűz mintegy 7000 négyzetméteren terjedt el, mielőtt sikerült megfékezniük, megakadályozva a közeli épületek károsodását.

A tűz az OBI kiskereskedelmi üzletben ütött ki, amely az orosz főváros északi peremén, a Moszkvai területen található Mega Khimki bevásárlóközpontban található. A halálos áldozatot Szergej Poletykin, a rendkívüli helyzetek minisztériumának regionális kirendeltségének vezetője erősítette meg a médiának.

Az áldozat a bevásárlóközpontban dolgozott - közölte újságírókkal Szergej Zabaturin, a régió legfőbb ügyésze. Egyes jelentések szerint biztonsági őr volt.

A tűzjelzők moszkvai idő szerint reggel 6 óra körül (GMT szerint hajnali 3 órakor) szólaltak meg a mentők szerint. Bár kezdetben viszonylag kicsi volt, a tűzvész gyorsan terjedt, miután nagy robbanást okozott, amelyet szemtanúk filmre vettek.

Az OBI lakásfelújítási cikkeket árul, köztük erősen gyúlékony festékeket és lakkokat, amelyeket az ingatlanon lévő raktárban tároltak.

Kezdetben attól tartottak, hogy a lángok átterjednek az ugyanazon a helyen lévő többi üzletre is, ahol több nagy kiskereskedelmi vállalat is működik. A tűzoltóknak azonban a bejelentést követően nagyjából két és fél óra alatt sikerült megfékezniük a tüzet. Délelőtt 10:45-re a tűzoltók minden látható lángot eloltottak - mondta Poletykin.

Ennek ellenére a komplexum összes üzlete zárva marad pénteken, az újranyitás időpontja nincs kitűzve - közölte a bevásárlóközpont vezetősége.

Az OBI-nak otthont adó épületrész megsemmisült az incidensben, a tető beszakadt, és csak a teherhordó váz maradt állva a médiajelentések szerint. A becslések szerint a kár 300 millió és 480 millió dollár között van.

A tűz okát egyelőre nem sikerült azonosítani. Az előzetes jelentések szerint elektromos meghibásodás vagy a hegesztési munkálatok során elkövetett gondatlanság mind a lehetséges forgatókönyvek közé tartozik.

Az üzem korábban német tulajdonban volt, de az EU oroszellenes szankciói miatt az év elején eladták hazai üzemeltetőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.