Terror

Észak-Korea arra utasítja a szülőket, hogy a hazafias érzelmek erősítése érdekében nevezzék el gyermekeiket 'bombának'

Az észak-koreai vezetők számára minden a gyermek nevével kezdődik.

2022.12.06 16:50ma.hu

A Mirror arról számolt be, hogy Észak-Korea keményen fellép a "túl lágy" nevek ellen, és arra bátorítja a szülőket, hogy olyan "hazafias" szavakat adjanak gyermekeiknek, mint a "Bomba", "Fegyver" és "Műhold".

A kormány azt reméli, hogy a jövő generációinak nevei az ország értékeit és eszméit tükrözik majd.

Az ország azt követeli a szülőktől, hogy gyermekeiket hazafiasabb és ideologikusabb neveken nevezzék el.

A múltban Észak-Korea engedélyezte a hasonló nevek használatát Dél-Koreában, mint például az A Ri, ami azt jelentette, hogy "szeretett személy", és a Su Mi, ami azt jelentette, hogy "szuper szépség". Kim Dzsongun, Észak-Korea jelenlegi vezetője kifejezte azt a kívánságát, hogy az új nevek mássalhangzóra végződjenek.

A jelentés szerint a szülőknek bírságot is fizetniük kell, ha nem változtatják meg a neveket.

A beszámolók szerint a vezető "szocializmusellenesnek" tartja a szabály megszegését, és aki nem tartja be az előírást, az pénzbüntetésre számíthat.

A Mirror cikke szerint néhány példa az új törvény nyomán elfogadható nevekre: Pok Il, ami "bombát" jelent, Chung Sim, ami "hűséget" jelent, és Ui Song, ami "műholdat" jelent.

Mindez egy olyan időszakban történik, amikor Észak-Korea és Dél-Korea között egyre nő a feszültség.

A jelentések szerint Észak-Korea 2021-ben megtiltotta állampolgárainak, hogy nevessenek, vásároljanak vagy igyanak a korábbi vezető, Kim Dzsong Il halálának tizedik évfordulóján tartott 11 napos gyászidőszak részeként.

A dél-koreai hadsereg szerint Észak-Korea ma kora reggel újabb hadgyakorlatot hajtott végre a közös határuk közelében, mintegy 130 tüzérségi lövedéket lőtt a tengerbe a keleti és a nyugati partjainál egyaránt.

Szöul szerint az, hogy a lövedékek egy része a tengeri határhoz közeli pufferzónába esett, megsértette a feszültség enyhítésére 2018-ban kötött Korea-közi megállapodást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.