Ünnep

A Washingtonban élő magyar gyerekekhez is megérkezett a Mikulás

Szent Miklós napja a közösség számára fontos alkalom a találkozásra.

2022.12.06 08:22MTI

A Washingtonban élő magyar gyerekekhez is megérkezett a Mikulás, a magyar családok a nagykövetségen szervezett hagyományos eseménnyel ünnepelték Szent Miklós napját, ami a közösség számára fontos alkalom a találkozásra.

Mirk Zita, a nagykövetség közösségi diplomatája a szombati eseményen megköszönte a közösség érdekében a magyar nyelv, kultúra és hagyományok ápolásáért végzett egész éves munkát a cserkészvezetőknek és a cserkészcsapatnak, valamint a magyar iskolában dolgozóknak és a szülőknek.

A Washingtonban és környékén működő 4. számú Bátori József Cserkészcsapat egyik vezetője, McGinn Erika elmondta: fontos, hogy a gyerekek tudják, Szent Miklós valóságos személy volt, aki december 6-hoz kötődik, és nem kitalált személyiség, és aki az Egyesült Államokban, a szokás szerint, Santa Clausként karácsony idején érkezik.

A magyar nagykövetségen rendezett ünnepségen felléptek a cserkészcsapat gyerek tagjai, és minden gyerek édességet kapott a Mikulástól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.