Állatvédelem

Sokkoló: veszett állatként esett a mosómedve a kislánynak - videó

Egy hétéves connecticuti kislányt megtámadott egy mosómedve az otthona tornácán, de édesanyja megmentette.

2022.12.05 13:51ma.hu

A mosómedve azon kevés fajok egyike, amelyek a fokozott emberi tevékenység ellenére is jól boldogul. A vadon élő mosómedvék komoly veszélyt jelenthetnek, mivel számos betegséget hordoznak, és nem félnek az ember közeledésétől sem.

December 2-án, pénteken reggel egy biztonsági kamerának sikerült rögzítenie, ahogy egy ilyen állat hirtelen közeledik a fiatal lányhoz, Rylee MacNamarához, amikor az éppen kilépett otthonából az iskolába menet.

A mosómedve megtámadta a lányt, fogaival megragadta a bal lábát. A lány sikoltozni kezdett, és többször megpróbálta lerúgni magáról, de egyedül nem tudott kiszabadulni az állat karmai közül. Egy pillanat múlva az édesanyja rohant ki a lány segítségére. Kelsey MacNamarának sikerült megragadnia a mosómedvét a szőrénél fogva, miközben azt mondta a lányának, hogy menjen vissza a házba. Ezután mindenkit figyelmeztetett, hogy ez egy "veszett mosómedve", és visszadobta az udvarra. Ezután azonnal bement a házba.

"Anya nagyon hősiesen viselkedett... Mindent helyesen csinált. Elkerülte, hogy megharapják, figyelmeztette a szomszédot, hogy maradjon távol, és biztonságba helyezte a gyereket" - mondta Geoff Krukar, az Energiaügyi és Környezetvédelmi Minisztérium vadbiológusa.

Azt is megemlítette, hogy a mosómedve betegnek tűnt, hozzátéve, hogy "ha olyan mosómedvét látnak, amelyik rendellenesen viselkedik, amelyiknek habzik a szája, üldözi őket, közel kerül hozzájuk, azt mindenképpen jelenteniük kell a hatóságoknak".

A helyi állatvédők szerint a mosómedve visszaszaladt az erdőbe, és még nem találták meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.