Erőszak

Bitcoin milliomost raboltak el a Bentley-jéből Moszkvában - videó

Az áldozat azt állítja, hogy az álarcos elkövetők a kriptopénzére hajtottak - állítja egy rendőrségi forrás

2022.12.03 16:44ma.hu

Egy orosz üzletember vallomást tett a rendőrségen, azt állítva, hogy álarcos férfiak elrabolták őt luxusautójából, és megfélemlítették, hogy adja ki digitális tárcájának kulcsát, amelyen 250 bitcoin (mintegy 17 millió dollár) volt - közölte egy bűnüldözési forrás.

Az áldozat elmondta a rendőröknek, hogy az eset csütörtökön történt Moszkvában, az elkövetők kiugrottak egy furgonból, elfogták, zsákot tettek a fejére, és ismeretlen helyre vitték - árulta el a RIA-Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozó forrás.

"A sértett szerint a bűnözők elvették a mobiltelefonját, amelyre állítólag egy olyan alkalmazást telepítettek, amely hozzáférést biztosított az úgynevezett digitális pénztárcához. Ezen 250 bitcoin volt. A támadók arra kényszerítették a férfit, hogy felfedje ennek a tárcának a jelszavát" - tette hozzá.

Miután az elkövetők megszerezték, amit akartak, a férfit egy Krasznogorszk városától nem messze, Moszkva északnyugati határához közeli erdőben tették ki - mondta a forrás.

A rablás miatt büntetőeljárás indult - tette hozzá a RIA-Novosztyi forrása, rámutatva azonban, hogy abban a pillanatban még nem volt világos, valóban volt-e ekkora összeg a digitális tárcában.

A Baza csatorna a Telegramon tette közzé a CCTV felvételeit, amelyek állítólag az emberrablás pillanatát rögzítették. A felvételen legalább négy álcázott, ballonkabátos férfi látható, amint kiszállítják az üzletembert a fekete Bentley-jéből, megbilincselik és beteszik egy furgonba.

A csatorna néhány további részletet is elárult a történtekről, mondván, hogy az elkövetők forrasztópákával fenyegették a férfit, hogy szóra bírják.

A Baza azonban azt állította, hogy a bitcoinokat valahogy nem vették ki, és azok az üzletember pénztárcájában maradtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.