Elképesztő!

Alaguton keresztül darabonként elloptak egy pályaudvaron álló mozdonyt

Az indiai Bihar állam Begusarai kerületében lévő Begusarai vasúti pályaudvarról darabonként lopták el a vontatójármű.

2022.11.29 15:05ma.hu

Egy bizarr lopási ügyben indiai rablók ellopták egy javításra váró vonat teljes dízelmozdonyát. A tolvajok feltehetően alagutat ástak a pályaudvarra, és elkezdték leszedni a javításra odahozott mozdony alkatrészeit. Végül az egész mozdonyt eltűnt.

"A múlt héten a barauni rendőrőrsön regisztráltak egy ügyet a garharai telepre javításra vitt dízelmozdony eltűnése miatt. A nyomozás során három embert letartóztattak" - mondta PS Dubey, a Vasúti Védelmi Erők (RPF) muzaffarpuri felügyelője.

A kihallgatásuk során adott információik alapján elmondta, hogy a Muzaffarpur körzet Prabhat Nagar körzetében lévő roncskereskedésben házkutatásokat tartottak, és 13 zsáknyi vonatalkatrészeket találtak. Hozzátette, hogy keresik a roncstelep tulajdonosát. Elmondta, hogy a visszaszerzett tárgyak között motoralkatrészek, régi vasúti mozdonyok kerekei és nehézvasból készült vasúti alkatrészek is vannak.

"Ástak egy alagutat a vasútállomáshoz, és azon keresztül szállították a mozdonyalkatrészeket és más tárgyakat zsákokban" - mondta Dubey.

Elmondása szerint a banda acélhidakat is lecsavaroz, és ellopja az alkatrészeiket.

Tavaly a Samastipur Loco Diesel Shed egyik vasúti mérnökét felfüggesztették, miután állítólag eladott egy régi gőzmozdonyt, amelyet a Purnea Court épületében tartottak.

A mozdonyvezető állítólag más vasúti tisztviselők és a biztonsági személyzet segítségével adta el a motort, a szamasztipuri gépészeti osztályvezetőtől kapott hamis levéllel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.