USA

Bűnösnek vallotta magát a buffalói lövöldöző

Payton Gendron Buffalo városának feketék lakta negyedében egy szupermarketnél 10 embert lőtt le kifejezetten bőrszínük miatt, valamint három embert megsebesített.

2022.11.29 07:30MTI

Bűnösnek vallotta magát hétfőn egy amerikai vádesküdtszék előtt az a férfi, aki idén májusban 10 embert ölt meg egy élelmiszerüzletnél Buffalo városában.

Payton Gendron minden ellene elhozott vádpontban, 10 rendbeli emberölésben, 3 rendbeli emberölési kísérletben, valamint gyűlölet vezérelte terrorcselekményben elismerte bűnösségét a buffalói bíróságon, alig 3 kilométerre attól a helytől, ahol tavasszal a támadást végrehajtott.

A bűnösség elismerése azt jelenti, hogy a bíróság mérlegelés nélkül életfogytiglani szabadságvesztésre ítéli majd a 19 éves férfit, a feltételes szabadlábra bocsátás lehetősége nélkül.

A vádlott ügyvédje a meghallgatás után közölte: a bíróság előtt tett nyilatkozat azt jelenti, hogy New York állami bíróságon nem lesz tárgyalás, és ügyfele nem fog fellebbezni az ítélet ellen, valamint megbánta cselekedetét.

Payton Gendron ugyanakkor elutasította, hogy bűnösnek mondja magát a szövetségi törvények alapján megfogalmazott gyűlöletbűncselekményben, amiért a legsúlyosabb ítélet halálbüntetés lehet.

Payton Gendron májusban a New York állambeli Buffalo városának feketék lakta negyedében egy szupermarketnél 10 embert lőtt le kifejezetten bőrszínük miatt, valamint három embert megsebesített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.