Gyilkosság

Öt halott és 18 sebesült a Colorado Springs-i melegklubban történt lövöldözésben - videó

A rendőrség a helyi médiának elmondta, hogy az áldozatok száma változhat.

2022.11.20 19:57ma.hu

Öt ember meghalt és 18 megsérült egy lövöldözésben egy éjszakai melegklubban Colorado Springsben, az amerikai Colorado állam második legnépesebb városában - közölte a helyi rendőrség.

Az áldozatokat jelenleg a helyi kórházakban ápolják. A feltételezett fegyveres, aki szintén megsebesült, őrizetben van, és jelenleg szintén kórházban ápolják. Egyelőre nem világos, hogy a lövöldözőt rendőr vagy civil sebesítette meg.

Brian Sherrod, a KKTV 11 News riportere elmondta, hogy több rendőrautó és tűzoltóegység érkezett a Club Q, egy LMBTQ-s létesítmény elé. A rendőrség lezárta a forgalmat a környéken, miközben járőrkocsik és mentőautók érkeztek a helyszínre.

A Club Q rövid közleményt tett közzé a Facebookon, amelyben köszönetet mondott a "hősies vendégeknek, akik megfékezték a fegyverest, és véget vetettek ennek a gyűlöletből elkövetett támadásnak".  

"A Club Q-t lesújtotta a közösségünket értelmetlenül ért támadás" - állt a közleményben.

A támadás a Transznemű Emléknapon történt, amelyen a transzneműek elleni erőszak áldozatai előtt tisztelegnek.

2016-ban a floridai Orlandóban egy fegyveres tüzet nyitott a Pulse nevű meleg éjszakai klubban, 49 embert megölve és több mint 50-et megsebesítve.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.