Iszlám Állam

Őrizetbe vették egy robbantásra készülő sejt tagjait Sztavropolban

Arra készültek, hogy külföldről érkező utasításra támadást hajtsanak végre a sztavropoli vasútállomáson.

2022.10.07 20:16MTI

Őrizetbe vették az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik titkos sejtjének tagjait a Kaukázustól északra fekvő Sztavropolban, Oroszország délnyugati részén - közölte pénteken az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közkapcsolatok-központja.

Az őrizetbe vétel során az orosz állampolgárságú gyanúsítottaktól robbanóanyagok készítéséhez szükséges összetevőket foglaltak le. Az FSZB szerint arra készültek, hogy külföldről érkező utasításra támadást hajtsanak végre a sztavropoli vasútállomáson.

A sejt tagjai bűnösnek vallották magukat. Egyikük elmondta, Afrikába szándékozott utazni, hogy ott csatlakozzon egy ottani terrorszervezethez.

Az FSZB legutóbb szeptember 30-án tett bejelentést arról, hogy őrizetbe vett egy gyanúsítottat, aki szabotázsakciót tervezett elkövetni a vasúton. A férfi, akit Szverdlovszk megyében fogtak el, a tájékoztatás szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megbízottja volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.