Tragikus baleset

Öljenek meg, vagy én ölöm meg magam - ezek voltak a pozsonyi gázoló első szavai, miután kijózanodott

Főiskolásokat gázolt halálra a részeg pozsonyi ámokfutó.

2022.10.05 11:52ma.hu

Főiskolásokat gázolt halálra, hajtott, mint az őrült, és holtrészeg volt a pozsonyi ámokfutó, de még neki állt feljebb, amikor a rendőrök letartóztatták - írja a Paraméter.

Az öt halálos áldozatot követelő balesetet okozó sofőr 1,6 ezreléket fújt az eset után, útitársa pedig egy ezreléket.

A sofőr nemcsak holtrészeg volt, hanem többszörösen túllépte a megengedett sebességet. "Abból, amit a saját szememmel láttam, nem regisztráltam féknyomokat" - szögezte le Hamran István országos rendőrfőkapitány.

Az előzetes információk alapján a sofőr 130 km/órás sebességgel érkezhetett ki az aluljáróból, és 110 km/órás sebességgel hajthatott a buszra várakozó emberek közé.

A sofőrt és útitársát a helyszínen őrizetbe vették. Az autót Du±an Dědeček, a Szlovák Siketolimpiai Szövetség főtitkára vezette.

A sofőr agresszívan viselkedett a történtek után. Azt követően, hogy kijózanodott, fegyvert akart kérni a rendőröktől. "Azt mondogatta körbe-körbe, hogy öljék meg, vagy ő öli meg magát" - mondta a lap forrása.

Mint ismert, vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette. Az egyik áldozat magyar volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.