Ukrajnai háború

Brit katonai hírszerzés: az ukrán tüzérség az orosz hadsereg kulcsfontosságú utánpótlási útvonalát is eléri

Ukrajna északkeleten, a harkivi térségben, az Oszkil folyótól keletre jelentős területek felett szilárdította meg ellenőrzését.

2022.10.05 10:34MTI

Az ukrán támadó hadműveletek az északkeleti és a déli frontokon is eredményesen folytatódnak, és az ukrán tüzérség már az orosz hadsereg egyik kulcsfontosságú utánpótlási útvonalát is eléri - áll a brit katonai hírszerzés szerdán ismertetett friss helyzetértékelésében.

A londoni védelmi minisztérium által közzétett elemzés szerint Ukrajna északkeleten, a harkivi térségben, az Oszkil folyótól keletre jelentős területek felett szilárdította meg ellenőrzését. Az ukrán alakulatok a folyótól húsz kilométerig terjedő mélységig, az orosz védelmi övezetben nyomultak előre a Szvatove városban lévő utánpótlási csomópont felé.

Ennek alapján nagyon valószínű, hogy Ukrajna tüzérségi eszközeinek nagy részével most már csapást tud mérni a Szvatove és Kreminna közötti útszakaszra, még nagyobb terhet róva ezzel a keleti fronton tevékenykedő orosz egységek utánpótlási kapacitásaira - áll a brit katonai hírszerzés szerdai helyzetelemzésében.

London szerint az orosz vezetést nagy valószínűséggel aggasztja az a lehetőség, hogy a művelet élvonalában haladó ukrán egységek közelednek a Luhanszk megye határához. A brit katonai hírszerzés felidézi, hogy ezt a térséget Oroszország formálisan annektálta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.