Bűnügy

Belgiumban halálos áldozata van egy szélsőjobboldali csoportok elleni rendőrségi akciónak

Az akció közben tűzharcba keveredtek a rendőrök és az egyik átkutatott ház tulajdonosa.

2022.09.28 13:15MTI

Egy ember meghalt szerdán a belgiumi Antwerpenben egy összehangolt rendőrségi akcióban, amelyet szélsőjobboldali csoportok ellen indítottak - jelentette a Le Soir napilap.

A terrorellenes műveletben a hatóságok több házkutatást tartottak a városban, elsősorban fegyvereket kerestek. Az antwerpeni ügyészség szerint az akció közben tűzharcba keveredtek a rendőrök és az egyik átkutatott ház tulajdonosa, és ő a helyszínen életét veszette. A hatóságok vizsgálatot indítottak a tűzpárbaj körülményeinek feltárására.

A belga média beszámolói szerint a tűzpárbaj Antwerpen Merksem nevű városrészében történt. Az ügyészség azt közölte: nagy mennyiségű lőfegyvert foglaltak le, amelyek közül csak néhány volt regisztrálva.

A belga hírszerző szolgálatok tavaly óta fokozottabban figyelik a szélsőjobboldali csoportok tevékenységeit. Tavaly májusban hatóvadászat indult Jürgen Conings, egy laktanyájából felfegyverkezve megszökő, szélsőséges nézeteket valló katona ellen. Conings előtte halálosan megfenyegette Belgium vezető virológusát, Marc Van de Ranstot. Ötheti körözés után megtalálták Conings holttestét egy kelet-belgiumi erdőben, majd az ügyészség közölte, hogy a férfi öngyilkosságot követett el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.