Üzemi baleset

Tűz ütött ki a PKN Orlen lengyel olajfinomítóban, két ember meghalt

Az áldozatok családjai pszichológiai támogatást kaptak.

2022.09.28 02:58MTI

Tűz ütött ki a PKN Orlen közép-lengyelországi Plockban működő üzemében, két ember meghalt - közölte kedden a lengyel állami üzemanyag- és energiaszolgáltató nagyvállalat sajtóirodája.

A közlemény szerint a plocki üzem egyik berendezésének kemencéje gyulladt ki. A baleset helyszínén a PKN Orlen üzemi tűzoltósága azonnal intézkedett, a helyzetet ellenőrzés alatt tartják - áll a közleményben.

A gyorsan végrehajtott mentőakció ellenére két alkalmazottat nem sikerült megmenteni, az áldozatok családjai pszichológiai támogatást kaptak. A helyszínen tartózkodó többi ember biztonságban van, más sérült nincs - tudatták.

A baleset egy olyan berendezésen következett be, amelyet korábban karbantartás miatt kivontak a termelési folyamatból, és éppen újból üzembe próbálták helyezni. Az olajfinomító ezért zavartalanul működik - hangsúlyozták.

A környezetvédelmi hatóságok nem állapították meg légszennyezés növekedését.

Az eset körülményei kivizsgálására Daniel Obajtek, a PKN Orlen vezérigazgatója különbizottságot állított fel, amely a közlemény szerint kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.