Háború

Összegyűltek az emberek Oroszországban, hogy megmutassák a világnak támogatásukat

Az ötnapos donbászi, zaporizzsjai és herszoni népszavazásokon első eredményei szerdára várhatóak.

2022.09.24 16:54ma.hu

Oroszország-szerte emberek gyűltek össze, hogy támogassák a népszavazásokat, amelyek arról döntenek, hogy a donbászi köztársaságok és az orosz ellenőrzésű dél-ukrajnai területek hivatalosan is csatlakozzanak-e Oroszországhoz.

Moszkvában, a Kreml közelében több ezren jelentek meg, orosz zászlókkal, valamint az ország régióinak és politikai pártjainak zászlóival a kezükben.

Hírességek, köztük színészek és popsztárok is részt vettek a "Nem hagyjuk cserben a mieinket" elnevezésű rendezvényen.

A szervezők, az Összoroszországi Népfront (ONF) szerint a gyűlés "minden orosz törekvését tükrözi, és segít kifejezni a moszkvaiak támogatását a felszabadított területek lakói iránt". Hasonló rendezvényeket tartottak más városokban is.

A Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok (DPR és LPR), valamint az ukrajnai Zaporizzsja és Herszon régió orosz ellenőrzésű területei pénteken kezdték meg az ötnapos szavazást az Oroszországhoz való csatlakozásról. Ezek a területek túlnyomórészt orosz ajkúak, és történelmi kötelékek fűzik őket Oroszországhoz.

Ukrajna, az Egyesült Államok és az EU "színlelést" kiáltva utasította el a népszavazást, és megfogadták, hogy figyelmen kívül hagyják az eredményeket.

A DPR és az LPR nem sokkal a 2014-es kijevi puccs után szakadt el Ukrajnától. Moszkva februárban ismerte el őket független államként. A Herszon régiót, valamint a Zaporizzsjai régió nagy részét orosz csapatok foglalták el, miután Moszkva katonai háborút indítottak a szomszédos országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.