Ukrajnai háború

Zelenszkij az orosz 'nukleáris zsarolásról' is tárgyalt az ENSZ-főtitkárral

A nyugat-ukrajnai Lvivben tárgyalt António Guterressel az ukrán elnök.

2022.08.18 19:14MTI

A gabonaexportról, az orosz fogságban lévő ukrán katonákról és az orosz "nukleáris zsarolásról" tárgyalt az ukrán elnök António Guterres ENSZ-főtitkárral csütörtökön a nyugat-ukrajnai Lvivben.

"Megbeszéltük a fejlesztés lehetséges irányait, az ukránok illegális és kényszerkitoloncolásának kérdéskörét, katonáink és orvosaink fogságból való kiszabadítását" - idézett az Interfax-Ukrajina hírügynökség Volodimir Zelenszkij Facebook-bejegyzéséből.

"Különös figyelmet fordítottunk a zaporizzsjai atomerőműben folyó orosz nukleáris zsarolás témájára. Az agresszor szándékos terrorjának globális katasztrofális következményei lehetnek, ezért az ENSZ-nek biztosítania kell e stratégiai létesítmény biztonságát, demilitarizálását és az orosz csapatok felügyelete alóli teljes felszabadítását" - hangsúlyozta Zelenszkij a Telegram alkalmazáson közzétett tájékoztatásában.

Kora délután Recep Tayyip Erdogan török elnök is megérkezett Lvivbe. A tervek szerint még csütörtökön az ukrán és a török elnök, valamint az ENSZ-főtitkár háromoldalú megbeszélést, majd közös sajtótájékoztatót tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.