Ukrajnai háború

Őrizetbe vették az zaporizzsjai atomerőmű két alkalmazottját

Az oroszbarát hatóságok szerint az ukrán tüzérség az elmúlt hetekben rendszeresen támadta az erőművet, ami nukleáris katasztrófával fenyeget.

2022.08.18 09:42MTI

Őrizetbe vették a zaporizzsjai erőmű két alkalmazottját, akiket azzal vádolnak, hogy irányzóként segítették az ukrán tüzérséget - közölték szerdán a Zaporizzsja megyei Moszkva-barát hatóságok.

A gyanúsítottakra tíz évtől életfogytig tartó börtönbüntetés várhat. Vlagyimir Rogov, a zaporizzsjai területi közigazgatás főtanácsának tagja kijelentette, hogy a nap folyamán legkevesebb hat lövedék csapódott be Enerhodarban, de magát az erőművet nem érte találat. A létesítmény rendes üzemmódban működik.

Az oroszbarát hatóságok szerint az ukrán tüzérség az elmúlt hetekben rendszeresen támadta az erőművet, ami nukleáris katasztrófával fenyeget. Rogov szerint az ukrán fegyveres erők 44. tüzérdandárja amerikai irányított rakétákat és lövedékeket vet be. A csapások megrongálták a kahovkai alállomás nagyfeszültségű vezetékét, ami miatt csökkenteni kellett két erőműegység kapacitását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.