Áldatlan állapot

Észak-Karolinában is életbe léphet a terhességmegszakítás tilalmáról szóló törvény

A törvényerőre emelkedő jogszabály megtiltja a terhesség megszakítását a 20. hét után, az egészségügyi vészhelyzetek kivételével.

2022.08.18 07:31MTI

Egy észak-karolinai szövetségi bíróság visszaállította a terhességmegszakítás tilalmára vonatkozó törvényt az állam területén.

A törvényerőre emelkedő jogszabály megtiltja a terhesség megszakítását a 20. hét után, az egészségügyi vészhelyzetek kivételével.

William Osteen bíró közölte, azután döntött a terhességmegszakítás tilalmát előíró jogszabály visszaállítása mellett, hogy a szövetségi Legfelsőbb Bíróság júniusban az államok hatáskörébe utalta az abortusz szabályozását.

Az állam republikánus képviselői július végén nyilvános levélben szólították fel a szövetségi bírót a tilalom visszaállítására, miután a demokratákhoz tartozó állami főügyész elutasította indítványukat és bírói hatáskörbe utalta a döntést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.