Ukrajnai háború

Ukrán veszteségekről, dezertálásokról számolt be az orosz katonai szóvivő

Az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek el emberben és haditechnikában az elmúlt napon, aminek hatására sok katona dezertált Szoledarnál és Marjinkánál.

2022.08.17 15:45MTI

Ismét jelentős ukrán veszteségekről és dezertálásokról számolt be az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján.

Igor Konasenkov közölte: az ukrán fegyveres erők súlyos veszteségeket szenvedtek el emberben és haditechnikában az elmúlt napon, aminek hatására sok katona dezertált Szoledarnál és Marjinkánál.

A tábornok mások mellett kilenc vezetési pont, valamint számos fegyver- és üzemanyagraktár elpusztításáról számolt be. Közölte: egy lőszerraktárára mért precíziós csapással több mint háromezer 122 milliméteres tüzérségi lövedéket semmisítettek meg.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 267 repülőgépet, 148 helikoptert, 1747 drónt, 365 légvédelmi rakétarendszert, 4334 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 799 rakétasorozatvetőt, 3310 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 4922 speciális katonai járművet veszíttettek.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) bejelentette, hogy a Krímben felszámolta a Hizb ut-Tahrír al-Iszlami nemzetközi terrorszervezet hatfős, állítása szerint Ukrajnából irányított sejtjének tevékenységét Dzsankoj és Jalta városban.

A tájékoztatás szerint a letartóztatott gyanúsítottak terrorista ideológiát terjesztettek és oroszországi muszlimokat toboroztak. A közlemény az akciót nem hozta összefüggésbe a Dzsankoji járásban található egyik orosz lőszerraktár keddi felrobbantásával.

A katonai cselekményekre vonatkozó állítások valódiságát független forrásból nem lehet ellenőrizni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.