Erőszak

Tűzvész pusztította el a vadonatúj szuperjachtot - videó

A 24 millió dollárt érő hajót a múlt hónapban adták át a tulajdonosának.

2022.08.14 21:11ma.hu

Tűzvész pusztított el teljesen egy vadonatúj, 24 millió dolláros szuperjachtot csütörtökön Spanyolországban, néhány héttel azután, hogy átadták tulajdonosának, Paolo Scudieri olasz üzletembernek.

A Salvamento Maritimo spanyol tengeri kutató- és mentőügynökség közzétett egy fotót az égő 44 méteres Aria SF-ről, közölve, hogy az eset a Baleár-szigetek Formentera nyugati partjainál lévő Cala Saona kikötőjénél történt augusztus 11-én.

A mentőszolgálat később azt közölte a médiával, hogy az akkor a fedélzeten tartózkodó mind a 16 embernek, köztük a legénység hét tagjának sikerült kimenekülnie, és később a Polgári Gárda egyik hajója sértetlenül felvette őket. Személyazonosságukat nem hozták nyilvánosságra. A néhány óra múlva eloltott tűz oka egyelőre tisztázatlan. A jacht leégett hajótestét Ibizára vontatták; a hajót állítólag menthetetlennek tartják.

A SuperYacht Times magazin szerint az olasz építésű Aria SF-et júliusban adták át Scudierinek, aki az Adler-Hp Pelzer Group elnöke, és állítólag 500 millió dollárt ér. Úgy volt, hogy a hajó, amely "éles és sportos külső vonalakkal", "puha szőnyegborítású padlóval", öt "pazar" kabinnal, úszómedencével és italbárral rendelkezik, várhatóan még idén, a cannes-i és a monacói jachtkiállításon tartotta volna világpremierjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.