Terror

Egy halott, 17 sérült - adománygyűjtők közé hajtott egy autó Pennsylvaniában

Az adománygyűjtést annak a 10 embernek a családjainak támogatására tartották, akik a hónap elején haltak meg egy nescopecki lakástűzben.

2022.08.14 08:06ma.hu

Egy férfi szombaton áthajtott egy adománygyűjtő rendezvényre összegyűlt tömegen, megölve egy embert és megsebesítve 17-et, majd megtámadott és megölt egy nőt egy szomszédos kerületben - közölték a pennsylvaniai hatóságok.

A gyanúsítottat őrizetbe vették - közölte az állami rendőrség.

Anthony Petroski állami rendőr szombat este elmondta, hogy egy jármű este negyed hét körül áthajtott egy közösségi rendezvényen Berwickben.

A baleset után a gyanúsított a vád szerint  bántalmazott egy nőt Nescopeckben, aki belehalt sérüléseibe, itt vette őrizetbe a városi rendőrség, mondta Petroski.

Jelenleg azt vizsgálják, hogy a gyanúsított szándékosan hajtott-e a tömegbe, és van-e kapcsolat a gyanúsított és a Nescopeckben megölt nő között.

A 17 sérültet négy környékbeli kórházba szállították, mondta Petroski. Állapotukról a bűnüldöző szervek szombat este nem tudtak azonnal tájékoztatást adni.

Az augusztus 5-i tűzvészben elhunyt áldozatok egy részének temetése pénteken kezdődött, további szertartásokat pedig vasárnapra és hétfőre terveztek.

Az elhunytak között hét felnőtt, 19 és 79 év közötti korosztály, két 5 és 6 éves fiú, valamint egy 7 éves kislány volt - közölte a pennsylvaniai állami rendőrség. A halottkém megállapítása szerint mind a tízen füstmérgezésben haltak meg.

A pennsylvaniai állami rendőrség kezdetben "összetett bűnügyi nyomozásnak" nevezte az ügyet. A tűzzel és annak okával kapcsolatos nyomozás folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.