Baleset

Egy ember meghalt és több tucatnyian megsérültek a fesztivál színpadának összeomlásakor - videó

A spanyolországi Valencia régióban történt balesetet "váratlan és heves szélvihar" okozta - közölték a zenei rendezvény szervezői.

2022.08.14 07:31ma.hu

Egy ember meghalt és több tucatnyian megsérültek szombaton kora hajnalban, amikor az erős széllökések ledöntötték a színpadot egy zenei fesztiválon a spanyolországi Valencia régióban.

A helyi sürgősségi koordinációs központ szerint a Cullera városában rendezett Medusa fesztiválon történt tragédia hajnali 4:18-kor történt.

Míg kezdetben 17 sérültről érkezett jelentés, az egészségügyi minisztérium később megerősítette, hogy 40-en szenvedtek különböző súlyosságú sérüléseket. A spanyol média által idézett minisztériumi közlemény szerint a sérülésekkel kórházba szállítottak közül néhányat már hazaengedtek.

A fesztivál szervezői, amelyeknek péntektől vasárnapig tartó három nap alatt összesen 320 ezer látogatót kellett volna fogadniuk, közölték, hogy "teljesen lesújtottak és megdöbbentek történtek miatt".

A rendezvény felelősei néhány részletet közöltek a végzetes incidensről, elmondva, hogy hajnali 4 óra körül "váratlan és heves szélvihar pusztított a fesztivál egyes területein, ami arra kényszerítette a vezetőséget, hogy azonnali döntést hozzon a koncertterület kiürítéséről, hogy garantálja a Medusa Fesztiválon összegyűlt résztvevők, dolgozók és művészek biztonságát".

"Sajnos a pusztító meteorológiai jelenség egyes építmények esetében váratlan következményeket okoztak. Minden támogatásunk és szeretetünk az érintetteké ezekben a nehéz és szomorú időkben" - áll a közleményben.

A közösségi médiában közzétett videókon látható az a pillanat, amikor a helyszín építményei, köztük a nagyszínpad, az első sorokban ülő emberekre zuhantak. Az El Pais szerint az egyetlen halálos áldozat egy 22 éves férfi, akit a színpad egy része talált el.

Ximo Puig, Valencia regionális kormányának vezetője részvétét fejezte ki a baleset miatt.

"Szeretném kifejezni legmélyebb részvétemet a cullerai Medusa fesztiválon elhunyt fiatalember családjának és barátainak. Figyelemmel követjük a sérültek felépülését" - tweetelte Puig.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.