Erőszak

Kilencórás hajtóvadászat után elfogták a függetlenség napi tömeggyilkost

A rendőrség őrizetbe vette az Illinois állambeli Highland Parkban történt tömeges lövöldözés 22 éves gyanúsítottját.

2022.07.05 07:45ma.hu

A hatóságok elfogták az Illinois állambeli Highland Parkban történt tömeges lövöldözés feltételezett fegyveresét, ahol legalább hat ember meghalt és több tucatnyian megsebesültek a függetlenség napi felvonuláson hétfőn.

A gyanúsított járművét este fél hét körül vette észre egy rendőr, és egy "rövid üldözést" követően "incidens nélkül" őrizetbe vették - erősítették meg a hatóságok hétfő este, mintegy kilenc órával a lövöldözés után.

A helyi rendőrség és az FBI korábban a 22 éves Robert E. Crimo III-at azonosította a támadás fő "gyanúsítottjaként", és figyelmeztetést adott ki, hogy a fegyveres férfit veszélyesnek kell tekinteni. A hatóságok úgy vélik, hogy csak egy lövöldöző volt, de egyelőre nem emeltek vádat az őrizetbe vett férfi ellen.

A fegyveres egy kereskedelmi épület tetejéről nyitott tüzet a függetlenség napi felvonuláson délelőtt 10 óra 15 perc körül, több tucatnyian megsebesültek, és több százan, köztük gyermekes családok is pánikszerűen menekültek. Öt ember a helyszínen életét vesztette, egy másik áldozat pedig a kórházban halt meg.

Joe Biden elnök az incidenst követő nyilatkozatában azt mondta, hogy őt és a first lady Jill Bident "megdöbbentette az értelmetlen fegyveres erőszak", dicsérte a helyszínen lévő elsősegélynyújtókat és a rendfenntartó erőket, és ígéretet tett arra, hogy "nem adja fel a küzdelmet a fegyveres erőszak ellen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.