Ukrajnai háború

Rakétatalálat ért egy kilencemeletes lakóépületet Odessza közelében, sokan meghaltak

A támadásban legalább tizennégyen életüket vesztették és harmincan megsebesültek.

2022.07.01 09:17MTI

Orosz rakéta csapódott be egy kilencemeletes lakóépületbe a fekete-tengeri kikötőváros, Odessza közelében található Bilhorod-Dnyisztrovszkijben péntek hajnalban, a támadásban legalább tizennégyen életüket vesztették és harmincan megsebesültek - közölték az ukrán mentőszolgálatok.

Az áldozatok között három gyermek van.

A mentés jelenleg is zajlik, többen a romok alatt rekedtek, miután az épület egy része összeomlott - mondta el Szerhij Bracsuk, a helyi kormányzat szóvivője az ukrán televíziónak.

Egy másik rakéta egy üdülőépületet talált el, a támadásban hárman meghaltak, és legalább egy ember megsebesült - tette hozzá Bracsuk.

Ukrán helikopterek csapást mértek az orosz csapatokra Herszonban, Bilozerka közelében - közölte az ukrán hadsereg pénteken.

A támadásban 35 orosz katona vesztette életét, és két harckocsi, valamint több páncélozott jármű megsemmisült.

Eközben Ukrajna megkezdte az áramexportot az Európai Unióba Románián keresztül - jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön. A hírt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is megerősítette. Zelenszkij elmondta, hogy a jövőben növelik a szállított mennyiséget, így az ukrán elektromosság részben kiválthatja az orosz gázt az európai piacon. Megjegyezte: a megállapodás nem csak az anyagi haszonról szól, hanem Európa biztonságáról. Az ukrán áramhálózatot március közepén kötötték össze az európaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.