Bűnügy

20 év börtönre ítélték Jeffrey Epstein barátnőjét

Epstein kerítője volt, és fiatal lányokat hajtott fel neki.

2022.06.29 07:55MTI

Húsz év börtönre ítélték kedden Ghislaine Maxwellt, amiért segítséget nyújtott Jeffrey Epstein néhai pénzembernek fiatal lányok sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények elkövetésében.

A 60 éves asszony, aki Epstein kerítője és barátnője volt - valamint Robert Maxwell néhai brit sajtómágnás lánya - bűnösségét tavaly decemberben állapította meg az illetékes manhattani szövetségi büntetőtörvényszék öt vádpontban, de a büntetés kiszabására csak most került sor.

Az ítéletet Alison Nathan bírónő ismertette.

Az amerikai vádhatóság a múlt héten harminc és ötvenöt év közötti börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte Maxwell "megdöbbentően ragadozószerű" cselekményei miatt a szövetségi ítélkezési iránymutatásokkal összhangban.

Maxwellt 2020 júliusában tartóztatták le és ismételten megtagadták tőle, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessék.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.