Háború

A németek után újabb országban okoz gondot a sörösüveg-hiány

Ez már maga a végítélet.

2022.05.24 14:04ma.hu

Nagy-Britannia palackhiánnyal nézhet szembe a megugró energiaköltségek miatt - állítja a legnagyobb nagykereskedő, a Dunns Food and Drinks. Így a szigetországot hamarosan palackozott sörhiány sújthatja, mivel az üveggyártás költségei az egekbe szöknek. A beszállítók már most küzdenek az üvegáruhiánnyal, miután az elmúlt évben az árak 80%-ot ugrottak.

"A bor- és szeszesital-beszállítóink a világ minden tájáról folyamatos küzdelmekkel néznek szembe, amelyeknek kihatása lesz" - mondta Julie Dunn, a vállalat operatív igazgatója. "Ennek eredményeként kevesebb változatosságot láthatunk majd az Egyesült Királyság polcain a palackozott sörök között" - tette hozzá.

Dunn szerint egyes sörfőzők kénytelenek lehetnek más tárolóedényekre váltani termékeiket, ami tovább emelheti az árakat a fogyasztók számára. "A speciális palackok és üvegáruk nagyon fontos helyet foglalnak el a sörgyártás örökségében, és arra számítunk, hogy míg néhány sörfőzde a folyamatos ellátás biztosítása érdekében átáll a dobozokra, mások ezt a márka leértékelésének tekintik, így a többletköltséget elkerülhetetlenül áthárítják a sörivókra" - mondta.

Néhány skót sörfőzde már átállt a dobozos sörökre, hogy csökkentse az emelkedő csomagolási árakat. Így az edinburgh-i székhelyű Vault City Brewing közölte, hogy a jövő hónaptól szinte minden sörét dobozban fogja árulni a palackok helyett.

A sör a legnépszerűbb alkoholos ital az Egyesült Királyságban, a fogyasztók 2020-ban több mint 7 milliárd fontot (8,75 milliárd dollár) költöttek erre az italra.

A német söripar korábban már figyelmeztetést adott ki az üveghiány miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.