Háború

Ez az oroszországi McDonald's új neve

A gyorséttermi óriás szerint a cégnév és a szimbólum nem marad meg az új márkában...

2022.05.23 15:06ma.hu

Az oroszországi McDonald's étteremlánc számára új nevet dolgoztak ki, amelyet később fognak bejelenteni - jelentette az orosz média hétfőn.

Az Izvesztyija című lap hétfőn egy meg nem nevezett, az ügyet ismerő személyre hivatkozva arról számolt be, hogy a latin "Mc" betűket fogják használni az étteremlánc jeleként, míg az M maradhat a márkajelzés. Az éttermek menüje koncepcionálisan nem fog változni - mondta a forrás azt is, pontosítva, hogy az ételek neve a lehető legközelebb maradhat a klasszikus McDonald's-menühöz.

Oleg Parojev, a McDonald's oroszországi vezérigazgatója azonban a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy a világméretű logót - az M betű aranyszínű íveit piros alapon - eltávolítják az átmárkázott éttermekből.

"A sárga M betű nem marad meg az éttermek dizájnjában, ez 100 százalék. A 'Mc' név még csak szóba sem kerül" - mondta. "A sárga M megtartását nem vesszük figyelembe, mivel az egyértelműen a McDonald's-hoz való tartozást jelzi" - magyarázta Parojev, hozzátéve: "az új vállalkozás nem működhet a régi márkanév alatt".

Az amerikai gyorsétteremóriás a múlt héten jelentette be, hogy megállapodott oroszországi üzletágának eladásáról egy meglévő licenctulajdonosnak, Alexander Govornak. A bejelentés mindössze néhány nappal azután történt, hogy a vállalat közölte, a nyugati szankciók közepette kivonul az országból.

A McDonald's azt is közölte, hogy tervezi az arany ívek és más, a vállalat márkájával ellátott jelek eltávolításának megkezdését. Mindazonáltal jelezte, hogy megtartja védjegyeit Oroszországban.

Márciusban jelentette be az amerikai vállalat, hogy bezárja oroszországi éttermeit és felfüggeszti működését, ugyanakkor azt ígérte, hogy az alkalmazottak továbbra is megkapják a fizetésüket.

Az első oroszországi McDonald's több mint három évtizeddel ezelőtt nyílt meg Moszkva központjában. A vállalatnak 850 orosz városban voltak üzletei, mintegy 62 ezer embert foglalkoztatott, és több száz helyi beszállítóval dolgozott együtt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.