Földmozgás

Erőteljes földrengés rázta meg Japánt

Az ország legnagyobb szigete másodpercekig rázkódott.

2022.05.22 18:45ma.hu

A Richter-skála szerinti 6,0-es erősségű földrengés rázta meg vasárnap Fukushimát és más prefektúrákat Japán keleti és északkeleti részén, de cunami veszélye nem fenyegetett - közölte az ország meteorológiai szolgálata. Nem jelentettek azonnali sérüléseket vagy súlyos anyagi károkat a rengést követően, amely 12:24 körül történt.

A rengés nagyságát később az eredetileg becsült 5,8-as szintről felfelé módosították - közölte a Japán Meteorológiai Ügynökség. Az epicentrum mintegy 30 kilométeres mélységben volt a Csendes-óceánon, Ibaraki prefektúránál. További utórengéseket regisztráltak,

Nem találtak rendellenességeket az Ibaraki partjainál lévő Tokai No. 2 atomerőműben, sem a Fukushima Daiichi és Daini atomerőművekben, mondták az üzemeltetők. Jelentős közlekedési fennakadások sem voltak. A JR East bejelentette, hogy rövid időre felfüggesztette a járatokat a Tohoku Shinkansen vasútvonal Fukusima és Mijagi prefektúrák közötti szakaszán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.