Légikatasztrófa

Szándékosan csapódott a földbe a China Eastern Airlines Boeing 737-800-as gépe a feketedoboz szerint

A friss adatok szerint korántsem műszaki hiba, hanem éppenséggel szándékos emberi tett okozhatta a márciusban lezuhant kínai utasszállító repülőgép tragédiáját.

2022.05.18 04:34ma.hu

A repülési adatok arra utalnak, hogy valaki a pilótafülkében szándékosan vezette halálba a China Eastern katasztrófát szenvedett repülőgépét az év elején - írja a Wal Street Journal.

Mint ismeretes, a Boeing 737-800-as repülőgép nagy magasságban repült, amikor hirtelen közel függőleges süllyedésbe kezdett, és rendkívüli sebességgel egy hegynek csapódott.

A baleset során előkerült fekete doboz adatai azt sugallják, hogy a vezérlőberendezésbe történő beavatkozások a gépet a végzetes zuhanásba taszították - állítják a források.

Mint ismeretes, a China Eastern Airlines által üzemeltetett Boeing 737-800-as gép március 21-én csapódott egy sűrű erdős domboldalba Dél-Kínában, kilenc fős személyzettel és 124 utassal a fedélzetén.

A becsapódás előtt percenként közel 10 kilométert vesztett magasságából a gép, sebessége a Flightradar24 adatai szerint meghaladta a 966 kilométert óránként, azaz majdnem a hangsebességet. Senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.