Háború

Oroszország szerint az ukrán biokémiai kísérletek célpontjai gyerekek és mentális betegek voltak

Moszkva azt állítja, hogy Kijev 2020-ban tuberkulózissal fertőzött hamis pénzt osztogatott a Luhanszki Népköztársaság egyik falujában élő gyerekeknek.

2022.05.12 10:31ma.hu

Moszkva azt állítja, hogy Ukrajna megpróbálta tuberkulózissal (TBC) megfertőzni az oroszbarát lakosságot a Luhanszki Népköztársaságban, és engedélyezte, hogy a Pentagon emberkísérleteket végezzen Harkov pszichiátriai osztályain.

Az orosz védelmi minisztériumnak az ukrajnai, állítólag amerikai finanszírozású biofegyver-laboratóriumokkal kapcsolatos vizsgálatának eredményeiről tartott tájékoztatóján az orosz radioaktív, vegyi és biológiai védelmi erők főnöke, Igor Kirillov altábornagy azt állította, hogy az orosz erők bizonyítékot szereztek arra vonatkozóan, hogy Kijev 2020-ban megpróbálta megfertőzni a Luhanszki Népköztársaság (LPR) Szlavjanoszerbszk körzetének lakóit a tuberkulózis egy magas patogenitású törzsével.

"Hamis bankjegyek formájában készült "szórólapokat" fertőztek meg a tuberkulózis kórokozójával, és Stepovoe faluban kiskorúak között terjesztették" - mondta Kirillov, hozzátéve, hogy a bűncselekmény szervezői figyelembe vették a gyermekek viselkedését, amely magában foglalja a "szájukba vett dolgokat" és az ételek kézmosás nélküli fogdosását.

Kirillov kijelentette, hogy a bakteriológiai vizsgálatok eredményei megerősítették a szórólapokon talált izolált baktériumok rezisztenciáját az első és második vonalbeli tuberkulózis elleni gyógyszerekkel szemben, ami azt jelenti, hogy az általuk okozott betegséget sokkal nehezebb és drágább kezelni.

A továbbiakban idézte a Luhanszki Köztársasági Egészségügyi és Járványügyi Állomás következtetését, amely szerint "a bankjegyek fertőzése valószínűleg mesterséges volt, mivel az anyag a kórokozó rendkívül veszélyes törzseit tartalmazza olyan koncentrációban, amely biztosíthatja a fertőzést és a tuberkulózis folyamatának kialakulását".

Kirillov hozzátette, hogy az LPR TBC-ambulancia "a bankjegyek szándékos, mesterséges szennyezésére utaló jeleket is észlelt a magas patogenitású bioanyagokkal".

Orosz tisztviselők azt is állították, hogy a Pentagon állítólag "embertelen" kísérleteket végzett legalább két harkovi pszichiátriai intézmény betegeivel. "A kísérleti alanyok fő kategóriája a 40 és 60 év közötti, fizikailag erősen kimerült férfi betegek csoportja volt" - mondta Kirillov.

A kísérleteket közvetlenül külföldi szakemberek végezték, akik harmadik országokon keresztül érkeztek Ukrajnába, hogy leplezzék az USA érintettségét. A szakembereket az év elején, nem sokkal az orosz katonai művelet megkezdése előtt hirtelen evakuálták az országból - jegyezte meg Kirillov.

"2022 januárjában a kísérleteket végző külföldi állampolgárokat sürgősen evakuálták, az általuk használt berendezéseket és gyógyszereket pedig Ukrajna nyugati régióiba vitték" - mondta.

Múlt héten az orosz Nyomozó Bizottság vezetője, Alekszandr Basztrjkin az RT-nek azt mondta, hogy a szolgálat "egyértelműen azonosított" több, az ukrajnai katonai biológiai kutatásokban részt vevő amerikait, köztük a Pentagon alkalmazottait, valamint az amerikai hadsereggel szoros kapcsolatban álló cégeket. Orosz becslések szerint Washington 2005 és 2022 eleje között több mint 224 millió dollárt ölt az országban folyó biológiai kutatásba - jelentette ki Bastrykin.

Amerikai tisztviselők megerősítették az ukrajnai "biológiai kutatási létesítmények" létezését, de azt mondták, hogy Washington csak az általuk "segítségnek" nevezett erőfeszítéseket támogatta, amelyek nem érintették a biofegyverek kifejlesztését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.