Koronavírus-járvány

Nem lehet lazítani a korlátozásokat Németországban

Főleg az oltatlan idősek magas száma miatt szükséges az óvatosság.

2022.01.28 13:01MTI

Egyelőre nem lehet lazítani a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozásokat Németországban - jelentette ki Karl Lauterbach, szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

Tájékoztatóján Lauterbach hangsúlyozta, hogy Németország nem követheti a korlátozások nagy részét lebontó Anglia vagy Dánia példáját, hanem ki kell tartania a "konzervatív" járványkezelés mellett.

Főleg az oltatlan idősek magas száma miatt szükséges az óvatosság - mondta a miniszter, rámutatva, hogy a hatvan éven felülieknél Németországban négyszer nagyobb az oltatlanok aránya, mint Angliában.

Mint mondta, az ötödik hullám még nem tetőzött, és a napi esetszám az utóbbi napokban regisztrált 200 ezer körüli szintről akár 400 ezerre is emelkedhet. A védekezés azonban sikeres, ezt jelzi, hogy az idősek körében sokkal ritkábban fordul elő fertőzés, mint a fiataloknál.

Lothar Wieler, a Robert Koch közegészségügyi intézet vezetője kiemelte: az omikron változat szétterjedése miatt elindult hullám erejét mutatja, hogy egyetlen hét alatt a lakosság nagyjából egy százaléka megfertőződött.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.