Erőszak

Az ukránok szerint február utolsó hetében esedékes az orosz támadás

Az oroszok már elhelyezték ЗРК С-400 rakétáikat.

2022.01.25 16:17ma.hu

Olekszandr Pavljuk tábornok, az Egyesített Erők parancsnoka tudni véli, hogy Oroszország február 20-adika környékén fogja letámadni Ukrajnát, írja az ukranews.com.

A parancsnok a The Times-nek adott interjúban elmondta, hogy az ukrán sereg készen áll szembeszállni az oroszokkal. Már csak azt kell kiderítenie a felderítésnek, hogy mely irányból indul a tábornok szerint február utolsó hetében esedékes orosz offenzíva. Az viszont biztos, hogy az orosz sereg megtorpan majd az első súlyos veszteségek miatt.

Olekszij Pavljuk elmondta azt is, hogy tartanak az említett februári napoktól. Akkor ér véget ugyanis a téli olimpia és az oroszok fehéroroszországi hadgyakorlata. Az oroszok már elhelyezték ЗРК С-400 rakétáikat úgy, hogy azok simán elérik Kijevet. Moszkva nem elégszik meg a már megszállva tartott területekkel, tovább akar nyomulni és elvágni Ukrajnát az iparvidékétől és a tengeri kijárataitól, állítja a tábornok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.