Erőszak

Metró alá löktek egy nőt Brüsszelben - videó

Megrázó videófelvételen látható, ahogy a nő szinte berepült a brüsszeli metróba.

2022.01.17 06:30ma.hu

Egy férfi az állomásra érkező metró elé lökött egy nőt a belga fővárosban, a mozdonyvezető pedig centiméterekre a nő testétől állt meg. Az esetet videóra vették, a férfit pedig nem sokkal később letartóztatták.

A Rogier metróállomáson péntek este rögzített videófelvételen látható, ahogy a férfi a nő mögé lopakodik, majd két kézzel a sínekre repíti az érkező szerelvény elé. Szerencsére a mozdonyvezetőnek sikerült lefékeznie, mielőtt a nő mozdulatlan teste a vonat alá került volna.

A gyanúsított elmenekült, a járókelők tömege pedig a nőért sietett, hogy kimenekítsék a sínek közül.

"A mozdonyvezető nagyon jól reagált, de nagyon sokkos állapotban van, ahogy az áldozat is" - mondta a brüsszeli tömegközlekedési vállalat, a STIB szóvivője a Brussels Timesnak.

A brüsszeli ügyészség közölte, hogy a férfit néhány perccel később letartóztatták a város egy másik metróállomásán. Vádat emeltek ellene emberölés kísérlete miatt.

Hasonló eset történt órákkal később New Yorkban is, amikor szombat reggel a Times Square metróállomáson szintén megtámadtak egy 40 éves nőt, aki azonban meg is halt. A nőt meglökő férfi büntetett előéletű volt, a rendőrség "érzelmileg zavartnak" írta le, és nem úgy tűnt, hogy korábban kapcsolatban állt volna áldozatával. A férfi nem sokkal a "nem provokált" támadás után feladta magát a közlekedési rendőrségnek, mondta Keechant Sewell, a New York-i rendőrség megbízottja az állomáson újságíróknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.