Bűntett

Elloptak az egész hidat Ohióban

Az ohiói Akronban a rendőrség értetlenül áll egy teljes, 18 méter hosszú híd ellopása előtt. A híd egy mezőn állt restaurálásra várva, de a rablóknak több nap alatt sikerült meglépniük a teljes szerkezettel.

2021.12.18 10:29ma.hu

A híd, amelyet egykor a gyalogosok használtak a Cuyahoga folyón való átkelésre az akroni Middlebury Run Parkban, 2004 óta használaton kívül állt egy közeli mezőn, amikor a parkban megkezdődött egy vizes élőhely helyreállítási projekt. A rendőrség azonban novemberben felfedezte, hogy valaki letakarította a híd körül nőtt bozótot, és eltüntette a kezelt fából készült deszkákat - írta az Akron Beacon Journal.

Egy héttel később az egész szerkezet – 18 méter hosszú, 3 méter széles, 2 méter magas oldalfalú - eltűnt.

Hogy mi motiválta a tolvajokat, rejtély. Mike Miller rendőrségi szóvivő hadnagy a Fox 8-nak elmondta, hogy mivel a szerkezet szinte kizárólag polimerekből készült, a hulladékpiacon nem sok értéke lenne.

Miller szerint azonban a hidat többnyire csavarok tartják össze, ami azt jelenti, hogy bárki, akinek van egy egyszerű dugókulcskészlete, ideje és kedve, szétszedheti és ellophatja. A hidat ezután "különböző dolgokra lehetne használni, beleértve az egyszerű tájépítést, vagy felhasználhatnák valamilyen más mérnöki projekthez, valamilyen más nagyszabású projekthez".

Akron városa nem tervezte a Cuyahoga felett átívelő híd újbóli felállítását. Ehelyett egy bántalmazott nők menedékhelyének támogatására szolgáló parkolóprojektben kellett volna felhasználni. A városi tisztviselők szerint a híd értéke 30 000 és 40 000 dollár között volt.

A rendőrök a lakosság segítségét kérik a híd megtalálásában. Többek között a szó szoros értelmében keresnek valakit, akinek van egy hídja, amit eladhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.