Koronavírus-járvány

Bocsánatot kért a finn kormányfő a járványszabály megsértéséért

Sanna Marin egy helsinki bárban töltötte szombat estéjét.

2021.12.08 18:34MTI

Szerdán bocsánatot kért Sanna Marin finn miniszterelnök, mert a szombat estéjét egy helsinki bárban töltötte, annak ellenére, hogy előzőleg kapcsolatba került Pekka Haavisto külügyminiszterrel, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje - jelentette az Euractiv, az uniós ügyekkel foglalkozó hírportál.

Miután találkozott a külügyminiszterrel, Marin még aznap két értesítést is kapott a magántelefonjára, hogy Haavisto vírustesztje pozitív lett, ezért neki is kerülnie kell a társaságot. Mivel ezt a készüléket nem vitte magával a bárba, egyik államtitkára hívta fel, hogy közölje vele a rendelkezéseket. Ennek ellenére a miniszterelnök továbbra is a bárban maradt.

A finn ellenzék felelőtlenséggel vádolta meg Marint, aki azóta elismerte, hogy bár megkapta mindkét oltást, lehetett volna óvatosabb. A 36 éves miniszterelnököt szombat eset óta kétszer is tesztelték, az eredmény mindkét esetben negatív volt.

Finnországban a beoltott lakosok pozitív teszt esetén sem kötelesek karanténba vonulni, de teszteltetniük kell magukat és kerülniük kell a társadalmi érintkezést.

Az észak-európai országban az elmúlt héten napi átlagban 1750 embert regisztráltak koronavírus-fertőzéssel és 11 ember hunyt el a járvány következtében. A mintegy 5, 5 milliós lélekszámú országban 77,9 százalékos az átoltottsági arány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.