Koronavírus-járvány

Brutális szigorítás jön: két hétre bezár Szlovákia

A szomszédban jelenleg minden harmadik PCR-teszt pozitív eredményt hoz, a kórházban ápoltaknak pedig több mint a 80%-a egyáltalán nincs beoltva.

2021.11.24 19:14ma.hu

Új járványellenes intézkedéseket vezetnek be Szlovákiában: két hétig bezárnak minden éttermet és nem létszükségletű boltot - számolt be az Új Szó.

Az iskolákat egyelőre nem zárják be. A munkahelyekre év végéig csak teljesen beoltott személyek, negatív teszttel rendelkezők vagy olyanok mehetnek be, akik 180 napnál korábban estek át a víruson.

Akik nem oltatják be magukat, vagy akik 180 napnál régebben estek át a koronavíruson, azoknak hétnaponta negatív koronavírusteszt-eredményt kell felmutatniuk.

Zuzana Čaputová, szlovák államfő már napokkal korábban elismerte, hogy óriási a baj. "Jelenleg mi vagyunk a legrosszabb helyzetben lévő ország a világon, ami az új fertőzöttek lakosságarányos számát illeti. A kórházak teljesítőképességük határán állnak, és kénytelenek az ellátást korlátozni, a kimerült egészségügyi személyzet segítséget kér" - fogalmazott, majd hozzátette: "ideje végre hallgatni a szakértőkre".

A szomszédban jelenleg minden harmadik PCR-teszt pozitív eredményt hoz, a kórházban ápoltaknak pedig több mint a 80%-a egyáltalán nincs beoltva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.