Tragikus baleset

Robbanás történt egy romániai fegyverraktárban, halottak

A detonáció akkor következett be, amikor egy régi taposóaknát próbáltak hatástalanítani.

2021.11.18 18:00MTI

Négy ember meghalt, négy pedig megsebesült Romániában csütörtökön egy fegyvergyári robbanás következtében.

A baleset az ország déli részén, az Olt folyó partján található Babeniben történt. A Valcea megyei katasztrófavédelem szóvivője szerint a detonáció akkor következett be, amikor egy régi taposóaknát próbáltak hatástalanítani. A robbanás nyomán nem keletkezett tűz, a sérültek közül kettőt eszméletlen állapotban szállítottak kórházba.

A román védelmi minisztériummal szerződéses viszonyban álló, NATO-beszállítói minősítéssel is rendelkező, lőszergyártásra, valamint fegyverek és lövedékek hatástalanítására szakosodott babeni-i fegyvergyárban nem először történt ilyen baleset. Két és fél éve egy 22 éves alkalmazott vesztette életét, amikor megpróbált szétszerelni egy tüzérségi lövedéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.