Koronavírus-járvány

A be nem oltottaknak nyomorúságos, nagyon magányos életük lesz - figyelmeztet egy orvos

Sehová sem mehetnek majd szórakozni.

2021.11.13 23:04ma.hu

Az Ausztrál Orvosi Kamara queenslandi vezetője sötét jövőt jósolt azoknak, akik megtagadják a Covid elleni védőoltást, mondván, nemcsak pénzbírságra és csalási vádakra számíthatnak, hanem a társadalom többi részétől is el lesznek választva.

"Az élet nyomorúságos lesz oltás nélkül. Nem fogsz tudni elbújni" - mondta Dr. Chris Perry a héten a Channel 9 ausztrál televíziós csatornának nyilatkozva.

Az orvosi kamara elnöke azoknak a queenslandi lakosoknak a jövőjéről beszélt, akik úgy döntenek, hogy kitérnek az oltási kötelezettség elől. "Őrültnek" nevezte azokat, akik az oltás ellen döntöttek, és azt mondta: "Rengeteg problémával találja szembe magát az, aki megpróbálja kijátszani a rendszert".

Még azok is nehézségekbe fognak ütközni, akiknek felmentésük van a kötelező oltás alól, mivel "nem fogják tudni rávenni az orvost, hogy írja alá" - mondta Perry a beszédében, és figyelmeztette a szakembereket a lehetséges bírságokra, ha úgy döntenek, hogy valakit legálisan kizárnak az oltásból. "A hazudozó betegeket csalással is megvádolhatják" - tette hozzá.

A héten a queenslandi kormány bejelentette, hogy a koronavírus elleni oltási kötelezettséget kiterjeszti a magán egészségügyi dolgozókra is. Az emberek december 15-ig kaptak időt arra, hogy kétszeresen beoltassák magukat, és bemutassák az igazolást, hogy ne csak a munkájukat, hanem a magánéletüket is a megszokott módon folytathassák.

"Sehová sem mehetnek majd szórakozni" - mondta Perry a nézőknek, rámutatva, hogy a "legtöbb szórakozóhelyre" való belépéshez bizonyítékra lesz szükség arról, hogy valaki teljes mértékben be van oltva. Azoknak, akiknek nincs igazolásuk, azt mondta, "nagyon, nagyon magányos életük lesz".

1378 ausztrál dolláros bírságot jelentettek be azoknak a queenslandi lakosoknak, akik vélhetően megszegték a világjárvánnyal kapcsolatos rendeleteket. Eközben a vállalkozásoknak azt tanácsolták, hogy jogsértés gyanúja esetén hívják a rendőrséget. "A kocsmáknak és a kluboknak ki kell deríteniük, hogy az emberek be vannak-e oltva, mielőtt beengedik őket, különben az üzletük csődbe megy" - mondta az egészségügyi főorvos.

Ausztráliában, ahol a világszerte 252 millióból mintegy 188 ezer vírusos megbetegedést regisztráltak, a világon a legszigorúbb Coviddal kapcsolatos korlátozások vannak érvényben. Állampolgárai a leghosszabb és legszigorúbb zárlatokat tapasztalhatták meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.