Nem semmi

A nagy magasságban hőlégballonon állás rekordját döntötte meg egy férfi

Több mint 3637 méter magasan állt egy hőlégballon tetején.

2021.11.11 19:21MTI

A nagy magasságban hőlégballonon állás világrekordját döntötte meg a 28 éves Rémi Ouvrard: több mint 3637 méter magasan állt egy hőlégballon tetején a nyugat-franciaországi Chatellerault felett.

A hőlégballont apja, Jean-Daniel Ouvrard tapasztalt pilóta vezette - írja a Washington Post.

A magasság nem volt véletlen: megfelel a Telethon francia adománygyűjtő kampány telefonszámának. Ennek keretében minden évben pénzt gyűjtenek ritka neuromuszkuláris betegségekkel kapcsolatos kutatások támogatására.

A ballon szerdai útja során elérte a 4016 méteres csúcsmagasságot is. A korábbi rekordot szintén Ouvrard tartotta: 2020 februárjában 1217 méteres tengerszint feletti magasságban egyensúlyozott egy hőlégballonon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.