Ausztrália

18 nap után került elő a négyéves kislány, akit az éjszaka közepén rabolhattak el a család sátrából

A rendőrség egy 36 éves férfit gyanúsít Cleo elrablásával, akinek a jelek szerint nincs köze a családhoz.

2021.11.03 17:43ma.hu

Több mint két hét után találtak meg egy négyéves kislányt Ausztráliában, aki hálózsákjával együtt tűnt el egy kempingövezetben felállított sátorból - írja az ABC cikke alapján a Paraméter.

Cleo Smith-t szerdán kora reggel találták meg a rendőrök egy házban Carnavar városában, kb. 100 kilométerre attól a helytől, ahol a családjával kempingezett. A ház ugyanakkor mindössze hatpercnyire van a Smith-család otthonától.

A kislányt kórházba szállították, majd átadták a családjának. A rendőrség egy 36 éves férfit gyanúsít Cleo elrablásával, akinek a jelek szerint nincs köze a családhoz.

A kislány október 16-án tűnt el a család többrészes sátrából. Az édesanya reggel vette észre, hogy Cleo hálózsákjával együtt eltűnt. A nő szerint lánya nem önként távozott, ugyanis a sátor cipzárja magasan volt ahhoz, hogy Cleo elérje.

A keresőakcióba megközelítőleg 140 rendőr, illetve számos önkéntes bekapcsolódott. A hivatalok emellett 650 ezer eurónak megfelelő ausztrál dollárt ajánlottak fel annak, aki nyomravezetői információval rendelkezik. A nyilvánosságtól kb. ezer bejelentés érkezett - az egyik épp a szóban forgó házhoz vezette a rendőröket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.